De hockeyclub van ’t stad

Hockeyclub Olympia, kortweg HC Olympia, is een jonge veldhockeyclub aan het Sportcentrum Wilrijkse Plein, net buiten de singel/ring van Antwerpen. Sinds oktober 2016 is het kunstgrasveld van HC Olympia officieel in gebruik genomen en zijn de trainingen voor verschillende leeftijden begonnen. De gunstige ligging en het gloednieuwe kunstgrasveld van professionele kwaliteit maakt het de ideale locatie voor lokale Antwerpenaren om bij ons te komen hockeyen. Momenteel hebben wij bijna 450 leden en bieden wij trainingen aan voor:

Momenteel zijn wij op zoek naar hockeytrainers, sponsors en vrijwilligers die zich willen inzetten om Hockeyclub Olympia vooruit te helpen. Heb je interesse, neem dan contact met ons op of kom een keertje langs, voor of na een training!

De geschiedenis van onze club…

Tot 2016 had de stad Antwerpen geen hockeyclub. Er moest worden uitgeweken naar het Noorden of Zuiden van de stad, met als gevolg dat heel wat kinderen en volwassenen uit ‘t Stad de weg naar hockey niet vonden of konden bereiken. Zo ontstond het idee en groeide de goesting om midden in ’t Stad een hockeyclub op te richten.

Het begon met trainingen geven, 2 keer per week, en stilaan vormde zich een klein groepje vrijwilligers dat hun schouders onder dit ambitieuze project wilde zetten. In juli 2017 werd HC Olympia vzw officieel een feit. De zomermaanden werden gevuld door wekelijkse familietrainingen (papa’s en mama’s samen met hun kinderen op het veld), er werden meerdere succesvolle zomerkampjes georganiseerd alsook initiaties voor Antwerpse sportkampen. Op die manier vonden steeds meer ouders en kinderen hun weg naar HC Olympia!

Ondertussen tellen we al meer dan 700 leden! De feedback is zeer positief en dat sterkt ons nog meer om van HC Olympia een vaste waarde te maken in het Antwerpse, en bij uitbreiding Belgische hockeylandschap.