Nieuwsbrief 8 september 2023

De kick-off was een succes, de eerste matchen zijn gespeeld met een aantal geweldige resultaten, onze sportieve ambities zijn meteen in de verf gezet, kortom we zijn goed vertrokken!
We heten nogmaals iedereen van harte welkom op onze club en kijken samen uit naar een top seizoen! 
 
 
Twizzit, meer dan een app alleen voor trainingen / matchen
Zoals jullie weten is Twizzit noodzakelijk om trainingen en matchen aan te duiden zodat trainers en coaches weten hoeveel spelers naar de matchen komen en daarop een strategie kunnen maken.
Maar ook begeleiders, het clubhuis, de bar enz. maken gebruik van Twizzit om in te kunnen schatten hoeveel spelers aanwezig zijn op een bepaald moment zodat men tijdig voldoende personeel kan mobiliseren en inplannen!
Gelieve daarom altijd Twizzit te gebruiken!
 
 
 
Waarom ook een Hockey app?
Aangezien Twizzit niet gesynchroniseerd wordt met aanwezigheden op matchen, is het noodzakelijk om aanwezigheden ook in de hockey app te bevestigen. Zo weet men hoeveel spelers aanwezig zijn en kan men over meerdere weken zien waar mogelijks geschakeld dient te worden….
Iedereen die een rol speelt op en rond het veld zoals scheidsrechters, team managers en coaches, moeten een profiel in de HockeyApp hebben! Als dat nog niet het geval is, mail dan je naam+adres+geboortedatum naar Michel (secretaris@hcolympia.be) zodat hij jouw profiel kan aanmaken bij de Hockeybond.
De data in de hockey app vormen een bron voor  statistieken/analyses/planningen etc… dus is het uitermate belangrijk dat deze data correct zijn !
 
 
 
Vrijwilligerswerk
 
HC Olympia is een gezellige club die elk jaar groeit en hiervoor voornamelijk leunt op vrijwilligers. Groei betekent ook dat we nood hebben aan vrijwilligers, sommigen melden zich spontaan maar eigenlijk wordt van alle volwassen leden van HC Olympia verwacht dat zij mede een bijdrage leveren bijvoorbeeld als coach, trainer, scheidsrechter, barman, lid van de feestcommissie, etc… kleine beetjes helpen ook, stuur daarom een mail naar vrijwilligers@hcolympia.be en samen kunnen we zien welke bijdrage mogelijk is. 
Concreet vragen we momenteel ouders/leden die de bar catering mee willen dragen tijdens de fandag van 16/9. Graag bericht aan clubhuis@hcolympia.be
Voor Foodie Friday zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die dit concept mee vorm willen geven en mee willen trekken. Heb jij een signature dish waarvan je de rest van de club op een Foodie Friday wel eens wil laten proeven? Heb je andere ideeën om de club en de Foodie Friday te optimaliseren? We horen het graag.
Voor Foodie Friday kun je Vanessa contacteren via food.hcolympia@yahoo.com.
 
Extra training U12 / U14
 
Goed nieuws: maandag starten de extra trainingen voor de U12’s en U14’s, iedereen die zich heeft ingeschreven kan deelnemen!!

Er is een wijziging op vlak van veldbezetting omdat de verhoudingen (U12 tov U14, Girls en Boys) erg verschillen.Daarom volgende veldbezetting:

  • Om 18u starten alle U12’s (G en B) én alle U14G
  • Om 19u is het de beurt aan alle U14B

De verdeling van de trainingsgroepen zelf zal ter plaatse meegedeeld worden en kan wekelijks veranderen afhankelijk van de trainer en thema’s.

We verwachten de kids vanaf maandag om 18u op veld 2

Dit weekend volgt nog een nieuw inschrijvingsformulier, met betaalverzoek.

Mini van de week
 
Vanaf dit seizoen kan de jeugd ervaren hoe het is om een speler te zijn van dames 1 of heren 1. Elke thuismatch van onze eerste ploegen krijgen 2 jongens en 2 meiden uit de U10 en U12 de kans om mee te gaan met de wedstrijd.
In de week voor de thuismatch zullen spelers uit dames en heren 1 aan de hand van een random loting de ‘Mini’s van de week’ kiezen.
De kids zijn welkom van voorbespreking tot een drankje na de match en gaan naar huis met een verrassing.
Uiteraard is de rest van de ploeg meer dan welkom om te komen kijken bij de match.
Ieder kind kan slechts 1x worden gekozen zodat het wel eerlijk blijft. Noteer 24 september alvast in je agenda, want dan kan het zo maar zijn dat jij mee mag met de eerste ploeg.
Kalender
Aanstaande zondag is het Super Sunday, dan spelen zowel onze Dames als onze Heren ploeg thuis op Olympia. Supporters zijn altijd meer dan welkom!
Check voor aankomende events altijd even onze HCOlympia Kalender
We geven ook alvast mee dat er een Arbitrage Cafe gepland is op 14/9 en 18/9, telkens aanvang om 20u30. Aanmelden via arbitrage@hcolympia.be
 
Herfststage
Ons jaarlijks herfstkamp komt eraan voor U7-U14 !!!
Inschrijven kan via Twizzit vanaf zondag 10/9 om 10u. 
Noteer dit alvast in je agenda!
 
G-Hockey
Zoals jullie ongetwijfeld gelezen of gehoord hebben start Olympia vanaf dit jaar met G-Hockey en is hiervoor nog op zoek naar spelers. Ken jij iemand of ben jij iemand die interesse heeft? Neem dan even contact op met Cedric Vermeiren: Cedric.vermeiren@hotmail.com
Voor geïnteresseerden hebben we ook flyers beschikbaar in het clubhuis.
Training is elke woensdag van 17u30-19u