Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor het succes van HC Olympia. We zijn zo hard gegroeid dat we ook jouw hulp nodig hebben. Barmedewerkers, coaches, scheidsrechters… we kunnen niet zonder. HC Olympia doet daarom beroep op alle leden en ouders van jeugdleden om af en toe de handen uit de mouwen te steken voor de club.

Bij de inschrijving hebben we aangegeven dat we van seniorleden en ouders van jeugdleden vragen om een bijdrage te leveren. Voor die moeite krijg je veel terug: in een prachtige omgeving ontmoet je toffe mensen om samen iets moois te realiseren in onze stad. Ook zus, broer, opa of oma zijn erg welkom in het Olympia vrijwilligersteam. Vaak vinden zij het fijn om mee te helpen in een gezellige sportclub als Olympia.

Sta je al te popelen om mee te doen? Kies dan hieronder wat bij je past en laat meteen iets weten.

 • Heb je interesse om af en toe een handje te helpen, zoals een avondje bardienst of veldonderhoud, surf dan naar het formulier op Twizzit om ons eenvoudig digitaal te laten weten welk type taken jij graag opneemt. We nemen dan snel contact met je op.
 • Sta jij graag dicht bij de sport als bijvoorbeeld coach, scheidsrechter of veldcoördinator? Neem dan contact op met jouw ploegverantwoordelijke (PV) of categorieverantwoordelijke (CV) of stuur een e-mailtje met je interesse naar welkom@hcolympia.be. Wij ondersteunen jou in je voorbereiding en ontwikkeling.
 • Wil je graag structureler deel uitmaken van een cel in onze organisatie, zoals sportief, sponsoring of events, stuur dan een e-mailtje naar vrijwilligers@hcolympia.be of spreek een bestuurslid aan. We waarderen je engagement enorm!

OPENSTAANDE VACATURES SEIZOEN 2023-2024

 • Verschillende leden voor de Cel Marketing & Communicatie

Voor onze cel Marketing & Communicatie zijn we nog op zoek naar verschillende leden die een tof communicatieteam kunnen vormen. Heb je een vlotte pen en vertel je graag verhalen in woord en beeld? Dan ben je de perfecte kandidaat om via onze kanalen (nieuwsbrief, website, social, scherm clubhuis,…) zoveel mogelijk van onze leden te bereiken, te informeren en te enthousiasmeren.
Ken je daarnaast grafische programma’s zoals Canva of fotografeer je graag, dan is dat altijd mooi meegenomen.
Heb jij een achtergrond in communicatie, een vlotte pen en heb je enkele uurtjes per week over die je graag investeert in de communicatie rond de tofste club van ’t stad? Laat het ons weten! Mailtje mag naar voorzitter@hcolympia.be.

 • Verantwoordelijke klusteam (Cel Vrijwilligers)

Er zijn binnen HC Olympia een aantal handige Harries die maar graag een paar keer willen komen klussen.  We zoeken iemand die mee kan helpen on de klussen te inventariseren, de nodige bestellingen hiervoor te doen en een aantal data te prikken om dan samen aan de slag te gaan. Natuurlijk allemaal binnen de gemoedelijke en gezellige sfeer van HC Olympia.

 • Organisatietalent (Cel Evenementen)

De Cel Evenementen organiseert doorheen het seizoen verschillende activiteiten naast het sportveld voor onze leden. Denk aan het jaarlijkse kinder- en Galabal, speciale toernooien of de Sint-training. Doe je mee? Deze Cel kan jouw organisatietalent gebruiken!

 • Vrijwilligers coördinator (Cel Vrijwilligers)

Onze club groeit nog steeds enorm hard wat maakt dat we onze vrijwilligersorganisatie het liefst even hard zien meegroeien. Vandaar dat we op zoek zijn naar iemand die anderen kan enthousiasmeren en mee helpen om nieuwe helpende handen aan te trekken.

 • Veldcoördinator

De veldcoördinator stelt op zaterdag de veldbezetting op en hangt die langs het veld. Hij begeleidt de ploegen naar het juiste (deel van het) veld en zorgt dat de wedstrijden op tijd beginnen. Hij helpt bij het aanleveren van materiaal en verzekert een goede terugkeer ervan. Tevens heeft hij overzicht over het veld en zorgt hij ervoor dat enkel geautoriseerde personen zich op het veld bevinden. De veldcoördinator is aanwezig van 9u tot 13u op de zaterdagen dat er jeugdwedstrijden worden gespeeld. Voor deze taak is er een vrijwilligersvergoeding.

Andere openstaande rollen:

  • Wedstrijdsecretaris
  • Tucht commissie
  • Teammanagers