Vrijwilligers

HC Olympia groeit en bloeit. Bij de start van ons derde seizoen zitten we bijna aan 450 Olympianen. En daar zijn we uiteraard ongelooflijk trots op. Het is dankzij ons team van enthousiaste vrijwilligers dat we zo’n vliegende start hebben kunnen nemen. Maar meer leden betekent natuurlijk ook meer werk en een grotere organisatie. Dus zijn we op zoek naar héél veel nieuwe helpende handen. We doen daarvoor beroep op iedereen die bij de club betrokken is. Hockey vergt een actieve inzet van zowel ouders als volwassen spelers.

 

Momenteel zijn we dringend op zoek naar:

Functie Omschrijving
Veldcoördinator(s) Samen met andere vrijwilligers zorg je voor de hockeyvelden: verhuur van de velden aan andere clubs, zorgen dat er onderhoud wordt gedaan aan het veld, bladeren van het veld verwijderen, ….
Arbiterscoördinator(s) Voortrekkersrol om meer scheidsrechters te hebben. Elke team moet minimaal twee scheidsrechters hebben. Jij zorgt samen met andere vrijwilligers dat er informatie-avonden worden gehouden waar de ouders informatie krijgen over de hockeyregels en dat ze voorbereid worden voor het scheidsrechter examen. Je leidt de examens in goede banen via bestaande tools van de Hockeybond.
Keepercoördinator(s)

Keepers moeten aparte trainingen krijgen om te leren het doel goed te verdedigen. Dat is zowel theoretisch als praktisch.  De coördinator is de spil tussen de keepers en de trainers     (ook van de liga. )

Bar manager(s) In het clubhuis wordt de derde helft gespeeld. Iemand moet dat natuurlijk in goede banen leiden. De barmanager moet er zorg voor dragen dat er genoeg mensen achter de bar staan, dat de drank op tijd wordt besteld, … Als tegenprestatie krijgt hij veel gezelligheid ?.
Vrijwilligers coördinator(s) HC Olympia is aan het groeien. Alles is nieuw. Er moet van alles worden opgezet. Er is veel te doen (kantine inrichten, bardiensten, feesten organiseren, klussen en nog veel meer) en daarvoor moeten we enthousiaste mensen hebben.  We hebben bijna 300 leden en als je de ouders erbij rekent, een groep van 500 mensen die misschien wel willen mee helpen. Ben jij een sociaal persoon die graag met mensen samenwerkt, HC Olympia heeft je nodig om alle vrijwilligers te organiseren.

Daarnaast zijn we steeds op zoek naar barmedewerkers, mensen die meehelpen bij allerlei evenementen of handige harry’s die al eens helpen klussen of het veld mee onderhouden.

Zo’n vrijwilligerstaak neemt wat tijd in beslag, maar er staat ook heel wat tegenover:

  • Vrijwilligerswerk is plezant
  • Je leert nieuwe mensen kennen en hebt fijne sociale contacten
  • Je versterkt je netwerk
  • Je leert nieuwe dingen bij
  • Je krijgt er een goed gevoel van
  • Je krijgt waardering, voelt voldoening en je zelfvertrouwen groeit
  • Je ontwikkelt je talenten en doet werkervaring op
  • Je krijgt de kans anderen te helpen, je betekent veel voor anderen en voor je omgeving

Voel je het al kriebelen om je handen mee uit de mouwen te steken? Neem dan contact op met Mathieu via welkom@hcolympia.be. Twijfel niet, we kijken alvast uit naar een versterking van ons team.