Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor het succes van HC Olympia. We zijn zo hard gegroeid dat we ook jouw hulp nodig hebben. Barmedewerkers, coaches, scheidsrechters… we kunnen niet zonder. HC Olympia doet daarom beroep op alle leden en ouders van jeugdleden om af en toe de handen uit de mouwen te steken voor de club.

Bij de inschrijving hebben we aangegeven dat we van seniorleden en ouders van jeugdleden vragen om een bijdrage te leveren. Voor die moeite krijg je veel terug: in een prachtige omgeving ontmoet je toffe mensen om samen iets moois te realiseren in onze stad. Ook zus, broer, opa of oma zijn erg welkom in het Olympia vrijwilligersteam. Vaak vinden zij het fijn om mee te helpen in een gezellige sportclub als Olympia.

Sta je al te popelen om mee te doen? Kies dan hieronder wat bij je past en laat meteen iets weten.

 • Heb je interesse om af en toe een handje te helpen, zoals een avondje bardienst of veldonderhoud, surf dan naar het formulier op Twizzit om ons eenvoudig digitaal te laten weten welk type taken jij graag opneemt. We nemen dan snel contact met je op.
 • Sta jij graag dicht bij de sport als bijvoorbeeld coach, scheidsrechter of veldcoördinator? Neem dan contact op met jouw ploegverantwoordelijke (PV) of categorieverantwoordelijke (CV) of stuur een e-mailtje met je interesse naar welkom@hcolympia.be. Wij ondersteunen jou in je voorbereiding en ontwikkeling.
 • Wil je graag structureler deel uitmaken van een cel in onze organisatie, zoals sportief, sponsoring of events, stuur dan een e-mailtje naar vrijwilligers@hcolympia.be of spreek een bestuurslid aan. We waarderen je engagement enorm! 

OPENSTAANDE VACATURES SEIZOEN 2020-2021

 • Redacteur voor nieuwsbrief en website (Cel Marketing & Communicatie)

Voor onze nieuwbrief en website zoeken we nog redacteurs/reporters. Je legt je oor te luisteren bij de verschillende ploegen en het bestuur. Binnen de cel communicatie (allemaal toffe vrijwilligers) leggen jullie alle onderwerpen van die week bij elkaar om te kijken wat de inhoud van de nieuwsbrief zal worden. Over deze onderwerpen moeten dan (korte) teksten geschreven worden en deze moeten op tijd aangeleverd worden. Het zoeken naar onderwerpen is een constante maar leuke zoektocht (via de teammanagers, bestuur, aan de bar,…), het schrijven van de teksten zou normaal niet meer dan enkele uren per week mogen inhouden. Heb je zin om mee te werken en zo bij te dragen tot de Olympia-familie?

 • Fotograaf (Cel Marketing & Communicatie)

Voor onze website, nieuwsbrief en social media hebben we vaak mooie foto’s nodig. We hebben nu al enkele leuke vrijwilligers die dit af en toe doen. Maar we willen graag een poule aanleggen van fotografen zodat we steeds de perfecte persoon vinden om foto’s te trekken zonder altijd dezelfde mensen hiervoor te moeten inschakelen. Een professioneel toestel is hiervoor niet nodig, maar mag natuurlijk altijd. Soms is een gsm-foto genoeg. 🙂 Heb je zin om mee te werken en zo bij te dragen tot de Olympia-familie?

 • Verantwoordelijke klusteam (Cel Vrijwilligers)

Er zijn binnen HC Olympia een aantal handige Harries die maar graag een paar keer willen komen klussen.  We zoeken iemand die mee kan helpen on de klussen te inventariseren, de nodige bestellingen hiervoor te doen en een aantal data te prikken om dan samen aan de slag te gaan. Natuurlijk allemaal binnen de gemoedelijke en gezellige sfeer van HC Olympia.

 • Organisatietalent (Cel Evenementen)

De Cel Evenementen organiseert doorheen het seizoen verschillende activiteiten naast het sportveld voor onze leden. Denk aan het jaarlijkse kinder- en Galabal, speciale toernooien of de Sint-training. Doe je mee? Deze Cel kan jouw organisatietalent gebruiken!

 • Vrijwilligers coördinator (Cel Vrijwilligers)

Onze club groeit nog steeds enorm hard wat maakt dat we onze vrijwilligersorganisatie het liefst even hard zien meegroeien. Vandaar dat we op zoek zijn naar iemand die anderen kan enthousiasmeren en mee helpen om nieuwe helpende handen aan te trekken.

 • Veldcoördinator

De veldcoördinator stelt op zaterdag de veldbezetting op en hangt die langs het veld. Hij begeleidt de ploegen naar het juiste (deel van het) veld en zorgt dat de wedstrijden op tijd beginnen. Hij helpt bij het aanleveren van materiaal en verzekert een goede terugkeer ervan. Tevens heeft hij overzicht over het veld en zorgt hij ervoor dat enkel geautoriseerde personen zich op het veld bevinden. De veldcoördinator is aanwezig van 9u tot 13u op de zaterdagen dat er jeugdwedstrijden worden gespeeld. Voor deze taak is er een vrijwilligersvergoeding.

Andere openstaande rollen:

  • Wedstrijdsecretaris
  • Tucht commissie
  • Teammanagers