Competitiewedstrijden

Uitstel/Verplaatsen/Vervangspelers

1. Uitstellen/verplaatsen tijdens vakanties of lange weekends

Graag herinneren we jullie er even aan dat er op zaterdag 1 april en zondag 2 april een competitieweekend is gepland door de Hockeybond, alsook op zaterdag 20 & zondag 21 mei. Dit valt in het eerste weekend van de paasvakantie en in het Hemelvaartweekend, dus het is belangrijk dat je tijdig informeert bij je ploeg over de aanwezigheid voor de wedstrijd. 

  

Als je team onvoldoende spelers heeft, is het toegestaan om wedstrijden te verplaatsen. Hier zijn echter wel enkele voorwaarden aan verbonden.  

  

  • Zo moeten ploegen die een datum- en/of uurwijziging in de programmering willen zien, eerst per e-mail akkoord krijgen van de tegenstander minstens 4 dagen voor de nieuwe datum

De volledige procedure kan je hieronder terugvinden in de PDF ‘Uitstellen wedstrijd

Opgelet : wanneer de nieuwe datum NIET gekend is voor oorspronkelijke datum MOET het wedstrijdblad ingevuld. Dit vind je ook in de PDF ‘uitstellen wedstrijd’. 

   

Als je de contactgegevens van de tegenstander niet hebt, vraag dan even hulp aan Michel (secretaris@hcolympia.be). Hij neemt dan contact op met de tegenstander en zet jou als team manager van de ploeg in cc zodat je dit verder kan opvolgen en een nieuwe datum kan vinden. 

  

Houd er rekening mee dat elke uitgestelde wedstrijd uiterlijk de dag voor de laatste wedstrijd van de competitie (20/5 in het geval van jeugdcompetitie, 21/05 in het geval van seniorencompetitie) in de betrokken reeks gespeeld moet worden.  

  

Nog belangrijk om in het achterhoofd te houden is om de beschikbaarheid van de velden bij Olympia te controleren via de gedeelde Google spreadsheet “Vrije uren terrein” voor je een nieuwe datum voorstelt zodat er zeker een veld beschikbaar is. 

Wanneer je een definitieve datum en tijdstip hebt, dit enkel melden via mail aansecretaris@hcolympia.be 

In geval van twijfel : neem contact op met Michel (secretaris@hcolympia.be)

 

 

 

2. Opstellen HC Olympia-leden van andere ploegen tijdens een competitiewedstrijd 

Soms kom je wel eens een speler te kort voor een wedstrijd. Hierbij alvast even opgelijst waar je best rekening mee houdt wanneer je spelers van een andere ploeg mee opstelt: 

  • De spelers die ingeschreven zijn als competitiespeler, mogen deelnemen aan maximum drie wedstrijden per competitie weekend.  
  • Een ploeg mag maximum twee spelers opstellen die dezelfde dag al met een andere ploeg van dezelfde leeftijdscategorie hebben meegespeeld. 
  • Een speler mag altijd worden opgesteld in een ploeg met een hoger kwalificatieniveau dan de ploeg die overeenkomt met zijn kwalificatieniveau. 
  • Een ploeg mag maximum twee spelers per wedstrijd met hoger kwalificatieniveau opstellen (dit geldt vooral voor onze ploegen vanaf U12 die in verschillende reeksen zitten) 

Twijfels? 

Neem even contact op met Michel (secretaris@hcolympia.be) zodat we dit correct oplossen en boetes vermijden.