Update trainingen en competitie

De media kondigden eerder aan dat er na overleg tussen de drie Gewesten een gezamenlijk plan was uitgewerkt omtrent de buitenschoolse activiteiten (waaronder hockey) voor de jeugd. Dit plan werd op Federaal niveau goedgekeurd, maar moet wel nog officieel bekrachtigd worden door het Overlegcomité en een aangepast Ministerieel Besluit. Dit zou in de komende uren/dagen het geval moeten zijn.

 

De genomen beslissingen zijn de volgende en deze starten vanaf dit weekend:

 

U7-U12

 

Voor deze categorieën wordt de grootte van de toegelaten bubbels verkleind. Daarnaast worden zij ook gevraagd om 1 hobby te kiezen net om maar één bubbel naast de school/gezinsbubbel te hebben.

Er mag nog met contact getraind worden per bubbel van 10 personen:

trainer inbegrepen in de 10 personen

max. 2 bubbels van 10 per volledig veld

geen contact tussen verschillende bubbels onderling

d.w.z. dat inter-bubbel of inter-club wedstrijden NIET toeglaten zijn!

 

Spijtig genoeg verplichten deze nieuwe regels de hockeybond ertoe om de voor dit weekend geplande herstart van de competities voor de U7 tot U12 categorieën tijdelijk op te schorten. Ze hopen hierover de komende weken meer info over te kunnen geven.

 

U14-U18

 

Goed nieuws! Voor deze categorieën worden de regels een beetje versoepeld. Er mag opnieuw met contact getraind worden per bubbel van 10 personen:

trainer inbegrepen in de 10 personen

max. 2 bubbels van 10 per volledig veld

geen contact tussen verschillende bubbels onderling

d.w.z. dat wedstrijdjes binnen eenzelfde bubbel kunnen,

maar inter-bubbel of inter-club wedstrijden NIET toegelaten zijn!

 

Dit betekent dat onze sportieve cel nog een hele puzzel moet samenleggen voor U7 tem U18 hoe we er zo goed mogelijk voor kunnen zorgen dat iedereen kan trainen. Begin februari kan je hierover een update vanuit de club verwachten.

 

Er is dus goed nieuws voor onze U14-U18 ivm de trainingen. Daarnaast kan je nog steeds het HC Olympia veld (het verste veld) reserveren wanneer je graag een balletje slaat. Wanneer het gevroren heeft, raden we ten zeerste af om het veld toch te gebruiken: ter bescherming van het veld maar nog veel meer ter bescherming van jezelf.

 

Hou het veilig en tot snel op het hockeyveld!

 

Het bestuur van HC Olympia