Covid-positief of vertoon je symptomen? Volg deze stappen!

Vertoon je als speler of trainer symptomen van Covid-19? Neem het zekere voor het onzekere door onderstaande stappen te volgen.

  1. Ga in quarantaine en neem zo snel mogelijk contact op met je behandelend arts om je te laten testen.
  2. Je mag geen hockey spelen (wedstrijd noch training) in de periode waarin je wacht op de resultaten van een ondergane test.
  3. Bij een positieve test van iemand uit het team, moet de rest van het team de maatregelen volgen die door contact tracing worden opgelegd. Zij beslissen welke maatregelen nodig zijn, bijvoorbeeld of de andere spelers van de ploeg mogen blijven hockeyen (wedstrijd en training) of dat ook zij in quarantaine moeten. Als er geen contract tracing is geweest, raden we aan om doktersadvies in te winnen.
  4. Een wedstrijd kan uitgesteld worden van zodra er 3 positieve gevallen en/of verplichte quarantaines en/of spelers in afwachting van hun Covid testresultaten officieel bevestigd zijn binnen de bubbel van het team (spelers en/of stafleden). Het is daarom belangrijk dat je ook zo snel mogelijk de club informeert via de voorzitter Mathieu Marck om uitstel te bekomen.

Stay safe en zorg voor elkaar!