Zin om te coachen of al even bezig?

Kom naar de eerste Coach-de-Coach avond op 26 september

HC Olympia ondersteunt onze leden graag die zich als coaches (willen) inzetten. Daarom wordt op donderdag 26 september 20.00-22.00 uur een eerste Coach-de-Coach avond georganiseerd. Tijdens deze avond krijg je richtlijnen hoe je het best een beginnend of ervaren jeugdteam kan coachen en is er ruimte om vragen te stellen. Dit kan ook interessant zijn voor (ouders van) leden die dit al even doen.

Hier alvast een paar handige tips:

  1. Eén van de belangrijkste doelen van een jeugdcoach is om het hockeyen voor de kinderen stimulerend, interessant, leerzaam en leuk te maken. Samen leren het hockeyspel te spelen en ervan te genieten is belangrijker dan winnen.
  2. Stem je handelingen en taal af op het niveau van de groep. Opdrachten die te moeilijk zijn voor het team en boven de vaardigheden van de spelers uitstijgen werken averechts: er zal alleen maar slechter door gespeeld gaan worden.
  3. Een gouden regel is: vertel voor en tijdens de wedstrijd niet te veel en geef spelers niet te veel opdrachten. Kinderen zijn niet in staat veel opdrachten tegelijkertijd te onthouden en uit te voeren. Als ze dus te veel taken toebedeeld krijgen, komt er van de uitvoering weinig terecht. Richt de aandacht vooral op inzet en een goede, plezierige wedstrijd.
  4. Luister in de rust naar de kinderen, geeft een pluim of een bemoedigende opmerking, herhaal taken en opdrachten, geeft tips en geeft de wissels aan.
  5. Tip voor de ouders langs de kant; tijdens de wedstrijd graag de ‘autoriteit’ van de coach accepteren. Heb je ook coach aspiraties, dan mag je dat natuurlijk altijd aan de club laten weten. We zijn altijd op zoek naar goede coaches!

Krijg je ook zin om eens te coachen? Kom dan zeker naar de coach-de-coach avond!