Club Umpire Coaches (CUC’s)

Opleiding nieuwe generatie scheidsrechters

Dit jaar zijn we gestart met een tiental ploegen in competitie. Een gigantisch succes, maar zonder arbiters zou dat nooit gelukt zijn. Elke week staan er veel mama’s en papa’s op het veld om de matchen in goede banen te leiden. Onze twee herenploegen fluiten elkaars thuismatchen en ook bij de drie damesploegen is er een soort beurtrol.  Merci aan iedereen voor zo veel arbitrage-enthousiasme binnen Olympia!

 

Het is de bedoeling dat iedereen een match kan fluiten. 🙂 Maar voor een opstartende club is dat niet evident: veel ouders maakten enkele maanden geleden pas kennis met competitiehockey en leren stilletjesaan de regels kennen. Ook onze jeugdspelers (U16 en U19) hebben nog maar net hun theoretisch examen afgelegd.

 

Toch durven we als club de volgende stap te zetten. We hebben nu Club Umpire Coaches (CUC’s) die op zaterdag op de club zijn en tips en begeleiding geven aan al onze arbiters. Maar ze begeleiden vooral onze U16 Boys en Girls. Want sinds enkele weken fluiten zij matchen van de U9. Twee per twee komt iedereen een keer aan bod dit jaar. Zo hebben we tegen het einde van het jaar weer 30 extra spelers die de regels beter kennen en hun eerste ervaring als arbiter al hebben opgedaan.  Dankzij de hulp van teammanagers, ouders en spelers zullen we zo stap voor stap meer arbiters kunnen opleiden. De komende weken gaan we ook aan de U14 de hockeyregels nog eens goed uitleggen. Zo zijn zij ook klaar voor het theoretisch examen volgend jaar. We hopen ook nog twee scheidsrechtersavonden te organiseren voor iedereen die geïnteresseerd is. Maar daarover later meer, dus hou de agenda in de nieuwsbrieven zeker in de gaten!