Opleiding van arbiters en arbitercoaches

Het Olympia-bestuur vindt het heel belangrijk om werk te maken van goede arbitrage, want zonder officials is een match ook niet mogelijk. Olympia heeft dus de ambitie om niet enkel hockeyers op te leiden maar ook arbiters.

Olympia wordt daarbij gesteund door de Vlaamse Hockey Liga. Daarom was er op zaterdag 18 november een ‘Club Umpire Coach-begeleider’ aanwezig op Olympia. Deze VHL-afgevaardigde gaf coaching-advies aan onze arbiter-coaches Mathieu en Mik en ook de aannwezige arbiters van U11G (Saskia en Tanja) en de U14G (Heico en Jan) kregen praktische tips.

Om de arbitrage verder te organiseren is er dinsdagavond 20 november een bijeenkomst gepland voor de leden die al eens een wedstrijd hebben gefloten of belangstelling hebben om arbiter te worden. Doel van deze meeting is om een “Cel Arbitrage” op te richten en een basis arbitragecursus op te zetten voor dames- en herenploegen (inclusief trimmers), maar ook voor de U14- en U16-jeugdteams. Het uiteindelijke doel is om deze spelers het Drillster-examen te laten afleggen. 

Wil je meer weten over arbitrage bij Olympia, hou de website en de nieuwsbrief in de gaten of neem contact op per email met Mathieu.