Eerste thuismatch van onze trimmers!

Een mijlpaal voor de club

Donderdag 15 maart 2018 was weer een mijlpaal in de geschiedenis van Olympia. Deze datum was reeds enige tijd in het vet omcirkeld aangezien het het langverwachte wedstrijddebuut op groot veld van onze trimmers was. Waar we afgelopen zomer nog als hulpeloze kuikentjes op een waterveld kwamen piepen was nu de tijd aangebroken om in wedstrijdformatie losgelaten te worden. Op enkele maanden tijd zijn we door onze fantastische trainers klaargestoomd voor dit grote treffen. Met de hulp van de sympathieke trimmers van Braxgata die een topkeeper uitleenden, mochten we onze deuren openen voor een eerste galavoorstelling.

De intrede van Braxgata in volledige wedstrijdoutfit was indrukwekkend maar gelukkig lieten we ons hierdoor niet uit het lood slaan. Met veel moed begonnen we aan de wedstrijd en gaandeweg werd duidelijk dat de twee opponenten elkaar waard waren. Beide teams zetten een sterke organisatie neer waardoor het moeilijk was om een gaatje in de defensie te vinden. Maar dan was het plots Olympia-time. Gregory speelde met een technisch hoogstandje Pieter de diepte in die vanaf de middenlijn aan een magistrale solo over het halve veld begon en daarbij drie tegenstanders afschuddend vanaf de cirkel de bal perfect doorspeelde naar Wouter. Wat onze reus toen uit zijn mouwen schudde was onwaarschijnlijk en nog maar amper vertoond op een hockeyveld. Vanuit een schier onmogelijke hoek joeg hij de bal met veel kracht en souplesse voorbij de ijzersterke keeper de goal in. Olympia ontplofte en de rest is geschiedenis.

In het gouden boek van 100 jaar Olympia zal er zeker een hoofdstuk aan Wouter en ons eerste doelpunt gewijd worden. Te zijner ere wordt er nog gedacht om ofwel het eerste veld ofwel de nieuwe tapkraan naar hem te noemen. Uiteraard ging de derde helft op hetzelfde elan door en plannen voor een terugwedstrijd zijn al gesmeed. Met dank aan de Braxers en onze gepassioneerde trainers voor dit schitterende event.

Yves Dael, trimverantwoordelijke HC Olympia